Foto-expositie over leven en hoop van Antilianen in Nederland

0

Vrijdag 8 januari om 17.00 uur is de opening van de expositie Speransa – van het mooie weer kan ik niet eten van Jeanette Bos. De tentoonstelling is te zien in de Pletterij tot 26 februari.

De foto’s van Jeanette Bos zijn al vaak tentoongesteld en toch nog hoogst actueel. Zij tonen een indringend familieportret van een grote Antilliaanse familie en belichten de achtergronden van hun migratie. Een ontroerende rapportage en helemaal van deze tijd. Wanneer we de familie volgen bij het bezoek aan hun grootmoeder op de Antillen om haar100-ste verjaardag te vieren, wordt de impact van de migratie beklemtoond en extra duidelijk wat met mensen gebeurt als ze de geboortegrond noodgedwongen verlaten.

Info
8 januari 2016 – 26 februari 2016
Pletterij debat en cultuur
Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem
www.pletterij.nl
Toegang: gratis.