SoTalks: Verschoven van 25 februari naar 9 mei

0

Door onverwachte journalistieke verplichtingen van Frénk van der Linden hebben we deze SoTalks moeten verplaatsen van 25 februari naar 9 mei. Societeit Vereeniging verontschuldigt zich namens Frénk van der Linden voor het ongemak voor het publiek en alle andere betrokkenen.

Bernt Schneiders neemt in september afscheid als burgemeester. In de societeit aan de Zijlweg onderwerpt huisinterviewer Frénk van der Linden hem een avond lang aan een afscheidsinterview.

Aan de vooravond van zijn vertrek zal het gaan over politieke hoogte- en dieptepunten, over bereikte resultaten en niet gerealiseerde dromen, over het huidige turbulente politieke klimaat, en over zijn ervaringen als voorzitter van het Genootschap van Burgemeesters.

Diepteinterview
Het interview valt in de serie SoTalks waarin prominente Nederlanders worden geïnterviewd voor publiek. Onder anderen Pieter Winsemius, Ferry Mingelen en Alexander Rinnooy Kan gingen de burgemeester voor.

Deze keer open voor publiek
Normaal gesproken zijn de SoTalks bij Societeit Vereeniging alleen toegankelijk voor leden en hun introducees, maar deze speciale editie wordt opengesteld voor publiek. Iedereen die interesse heeft, kan zich aanmelden via sotalks.nl en eventueel ook deelnemen aan het voorafgaande diner.

Donatie voor hangplek
Als gast bij SoTalks mag de burgemeester een goed doel aanwijzen waaraan Societeit Vereeniging een donatie doet. Hij heeft daarvoor een burgerinitiatief gekozen in de Meerwijk waar jongeren graag een eigen plek willen creëren met een zeecontainer.

Een erg leuk initiatief van Martin van Delden, vader van een puber, waar jongeren in Meerwijk veel plezier van zullen hebben”, aldus Michel de Graaf, Gebiedsverbinder Schalkwijk. “Met deze donatie gaat het lukken om de container op 11 maart te plaatsen tijdens Nederland Doet.

Deze editie wordt mogelijk gemaakt door Wibaut.

In het kort
Datum: maandag 9 mei 2016
Gast: burgemeester Bernt Schneiders
Interviewer: Frénk van der Linden
Locatie: Societeit
Kosten: niet-leden €10, leden gratis, aanmelden verplicht
(entreegelden gaan naar goed doel)

Programma
18:30u start diner (dagschotel 12,50)
19:30u koffie
20:00u SOTALKS
21:00u aangeklede borrel
22:30u afronden

Bernt Schneiders
Bernard Bram (Bernt) Schneiders (Breukelen, 2 april 1959) is een Nederlands politicus voor de Partij van de Arbeid (PvdA) en gitarist in de band Fox & the Mayors. Sinds 2006 is hij burgemeester van de gemeente Haarlem en sinds 2015 ook waarnemend burgemeester van Bloemendaal. Daarnaast is hij voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB).

Schneiders studeerde rechten en werkte na zijn studie voor de commissaris van de koningin in Noord-Holland. Vervolgens was hij van 1995 tot 2001 burgemeester van Landsmeer en daarna van de gemeente Heemskerk. Per 4 juli 2006 volgde zijn benoeming tot burgemeester van de gemeente Haarlem als opvolger van Jaap Pop. Sinds 6 oktober 2015 combineert hij zijn functie in Haarlem met die van waarnemend burgemeester van de gemeente Bloemendaal.

Zijn vader F.J.H. (Frits) Schneiders was CHU/CDA-burgemeester van Vreeswijk, Leusden en Almelo.

Frénk van der Linden (interviewer)
Frénk van der Linden (Hillegom, 14 oktober 1957) is een Nederlandse journalist die werkt(e) voor onder meer de De Tijd, Nieuwe Revu, NPS-radio en het NRC Handelsblad. Hij staat binnen zijn vakgebied bekend als specialist in het interviewen.

Van der Linden studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht (1977-1980). Hij heeft vanaf 1980 honderden mensen uitgebreid geïnterviewd voor krant, televisie en radio. Zijn kandidaten daarvoor kwamen uit onder meer de werelden van de politiek, de sport, de podiumkunsten, film, literatuur en de media.

Van der Linden presenteert meerdere keren per week het radioprogramma ‘Kunststof’ van de NPS. Hierin worden verscheidene mensen aan de tand gevoeld. Ook houdt Van der Linden interviews voor het NCRV-televisieprogramma Altijd Wat. Eerder maakte hij voor de NCRV het interviewprogramma 30 Hoog. Hij is geregeld te gast bij De Wereld Draait Door.

website: www.societeitvereeniging.nl/a/sotalks