World Kidney Day

0

Op donderdag 10 maart is er over de hele wereld aandacht voor mensen met een nierziekte. Een chronische nierziekte heeft veel invloed op de kwaliteit van iemands leven. Het tijdig ontdekken van een nierziekte kan veel leed voorkomen. Om mensen bewust te maken van de kans op een nierziekte is goede voorlichting nodig.

Op deze dag tussen 9.00 en 16.30 uur besteedt het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp aandacht aan World Kidney Day met een informatiestand in de centrale hal. U kunt daar een dialysemachine bekijken. Twee dialyseverpleegkundigen geven uitleg over de werking van de dialysemachine.

Vier leden van de Kennemer Vereniging Dialyserenden En Getransplanteerden (KVDEG) zijn aanwezig om uitleg te geven over hun vereniging en hoe te leven met een nierziekte.
Twee leden van de vereniging hebben zelf een donornier ontvangen en kunnen vertellen wat dit voor hun leven betekend heeft.

Elk jaar wordt er op de 2e donderdag in maart World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Info
Donderdag 10 maart 2016
09.00 – 16.30 uur
Spaarne Gasthuis in Hoofddorp
Op de website van Nierpatiënten Vereniging Nederland vindt u meer informatie over nierziekten.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)