Tweede nummer Grootste Band gepresenteerd door Leo Blokhuis

0

Op oudejaarsavond heeft Leo Blokhuis op de website van De Grootste Band van Nederland (www.dgbvn.nl) het tweede nummer dat gespeeld gaat worden door de grootste band van de wereld onthuld. Proud Mary van Ike & Tina Turner is het nummer uit de 60-jaren. De Grootste Band wil in mei 2017 een wereldrecordpoging vestigen om aandacht te vragen voor de stichting Muziekids. Er worden de komende maanden nog vier nummers gepresenteerd. Het tweede nummer is het startsein van een nieuwe (landelijke) campagne om muzikanten te werven.

Met De Grootste Band van de Wereld wil de organisatie in het World Guiness Book of Records terechtkomen om aandacht te vragen voor een goed doel, de stichting Muziekids. Initiatiefnemer Alain Timmers legt uit: “Meer dan duizend muzikanten verzorgen een concert met meerdere nummers op een groot terrein ergens in Haarlem. Honderden drummers, omringd door honderden (bas)gitaristen, percussionisten, toetsenisten, blazers en zangers. Iedereen die een van deze instrumenten bespeelt kan zich aanmelden op onze website.” Om dat te bereiken is de hulp van Leo Blokhuis ingeschakeld. Leo geeft uitleg in filmpjes bij de zes popnummers die de Grootste Band op 28 mei 2017 in Haarlem speelt. Deze filmpjes worden maandelijks gelanceerd.

Miniconcert op evenemententerrein Nieuwe Energie
De meer dan duizend bandleden spelen in een miniconcert zes iconische popnummers. Uit elk decennium een. Het thema van het miniconcert is ’60 Jaar Popmuziek’. Het eerste rocknummer uit de 50-er jaren is ‘Jailhouse Rock’ in de versie van de Blues Brothers. Het tweede nummer is dus Proud Mary geworden. Naast de zes nieuwe nummers speelt de band ook ‘Rocking in the Free World’ van Neil Young.

Postercampagne om meer deelnemers te werven
De Grootste Band van Nederland wil dat iedereen muziek kan maken, daarom vraagt de organisatie met deze recordpoging aandacht voor Stichting Muziekids. “Deze stichting wil mogelijkheden creëren om kinderen, tijdens het verblijf in het ziekenhuis, kennis te laten maken met het maken en beleven van muziek. Dat kan een belangrijke rol spelen bij herstel van het kind,” zegt Alain. Er zijn nog wat muzikanten van alle leeftijden nodig; drummers, percussionisten, (bas)gitaristen, toetsenisten, blazers en zangers (m/v). “Deze week starten we met een grootse postercampagne in abri’s om meer muzikanten vanuit het hele land te werven. Aanmelden kan via onze website www.dgbvn.nl.” Het concert om het wereldrecord te vestigen vindt plaats op zondag 28 mei 2017 op het evenemententerrein achter de Lichtfabriek in Haarlem.