De Groene School “On Tour”

0

Expertisecentrum De Groene School is een stichting die scholen helpt bij het duurzaam innoveren en vergroenen’ van onderwijs en schoolomgeving. Drie adviseurs van De Groene School; Henk Luijk, Sanne Boswinkel en Herman Kolthof, bundelen kennis en kunde en trekken samen ‘het land in’.

Doel van deze Groene School ‘On Tour’ is om gemeenten, schooldirecteuren, docenten en betrokkenen in een inspirerende kennissessie (op gang) te helpen met de vergroening van school, onderwijs en schoolomgeving.

Op woensdag 28 juni strijkt het team neer in Noord Holland, waar we te gast zijn bij NME Haarlem. In één middag worden door onze drie sprekers de belangrijkste aspecten van de realisatie van een groene, educatieve, ‘eetbare’ schoolomgeving behandeld. De middag is bedoeld voor schooldirecteuren, leraren en teamleden (maar ook betrokken ouders zijn van harte welkom) die meer met groen en natuur in en om hun school zouden willen, maar tegen praktische bezwaren aanlopen, niet precies weten waar te beginnen, of gewoon wat extra ideeën en inspiratie kunnen gebruiken. De kennissessie is vrij toegankelijk, op basis van aanmelding. Het programma duurt van 14.00 tot 17.00.

De sprekers

Henk Luijk is initiator en ‘kartrekker’ van De Groene School, maar van oorsprong hovenier. Hij heeft veel ervaring in de groenaanleg voor zorg en onderwijs en weet als geen ander wat de pijnpunten en blokkades zijn voor scholen. In een korte presentatie neemt hij u mee in de educatieve én recreatieve mogelijkheden van groene schoolpleinen, maar ook aan de praktische kant wordt aandacht besteed. Financiering, onderhoud, veiligheidseisen. Met zijn brede ervaring als hovenier en ondernemer is Henk een waardevolle vraagbaak.

Sanne Boswinkel is onze coördinator Voeding & Gezondheid. Als journaliste en fanatiek moestuinierder en thuiskok heeft ze de inhoudelijke kennis, communicatieve vaardigheden én de praktische insteek om voor werkelijk elke school een passende moestuin-integratie te kunnen opzetten. Naast de educatieve mogelijkheden van een moestuin op school (van oogstfeest tot kooklessen) zal zij aandacht besteden aan het belang van een lange termijn strategie: het onderhoudsarm inrichten van de moestuin, hoe om te gaan met de moestuin tijdens schoolvakanties etc.

Herman Kolthof is een vakman in organisatieontwikkeling, leiderschap, coaching en strategisch beleid. Hij is als geen ander in staat om de ‘team-kant’ en de organisatorische strategie van grote projecten en verandertrajecten te belichten. Hoe richt je je team in, werkt iedereen vanuit eigen kracht en vakmanschap en zorg je voor draagvlak voor lange termijn succes in je plannen. Herman Kolthof vertaalt in zijn werk met bestuurders en directies van scholen de ‘Rijnlandse principes’; Verbinden, Vertrouwen, Vakmanschap en Inspiratie.

Aanmelden
Deelname aan de kennisdag is gratis, op basis van aanmelding via het online aanmeldformulier. We horen graag of u alleen komt, of iemand meeneemt en als u met specifieke vraagstukken zit, kunt u deze bij aanmelding al aangeven. Wellicht is wat bij ú speelt ook voor andere deelnemers relevant en kunnen we uw vragen meenemen in het programma.

Info
Datum: 28-06-2017
Tijd: 14.00 tot 17.00 (ontvangst vanaf 13.30)
Locatie: NME Haarlem, Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem