DansClick 19 laat publiek op ludieke wijze kennismaken met nieuwe generatie dansmakers

0

Al meer dan 10 jaar biedt Korzo het publiek met de succesformule van DansClick een geweldige ervaring met de nieuwste generatie dansmakers. DansClick 19 presenteert de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2017 voor beloftevolle choreografen: Astrid Boons, Ryan Djojokarso en Sabine Molenaar.

Het publiek kan op ludieke wijze kennismaken met deze dansmakers. Zij stellen zich voor in videoportretten en na afloop van de voorstelling wordt het publiek uitgenodigd om op het podium, onder het genot van een drankje, met de makers en dansers na te praten. Kijk voor de speellijst op www.korzo.nl/dansclick.

De choreografen
Astrid Boons (1988) danste bij Dansgroep Amsterdam en Nederlands Dans Theater 2 voordat zij zich in 2013 verbond aan de GöteborgsOperans Danskompani. Hier maakte zij ook haar eerste choreografische werk. In 2016 kwam zij terug naar Nederland, waar ze meteen grote indruk maakte met het intense duet Rhizoma. Dit duet is opgenomen in DansClick 19. Astrid won tevens de Haagse Piket Kunstprijs voor jonge, veelbelovende kunstenaars.

Ryan Djojokarso (1983) werkte als danser met choreografen als Itzik Galili, Itamar Serussi en Tabea Martin. Sinds 2012 ontwikkelt hij zich als choreograaf, deels in samenwerking met theaterregisseur Bram Jansen. Zijn choreografie Balts was het eerste deel van een vierluik over een jong, ongetrouwd koppel en werd direct meermaals bekroond. In deze reeks verschenen Nomophobia (2015), On Hold (2016) en FINAL (2016). On Hold is geselecteerd voor DansClick. Ook Ryan heeft onlangs een subsidie Nieuwe Makers gekregen met Korzo, Scapino Ballet Rotterdam en het Zuiderstrandtheater in Den Haag als partners.

Sabine Molenaar (1985) maakte als danseres internationaal furore met haar rol in de voorstelling 32 Rue Vandenbranden van het Belgische collectief Peeping Tom. Als choreografe verraste ze in 2013 met de solo That’s it, die diverse prijzen won en o.a. in Spanje, Brazilië, Korea, Oostenrijk en Canada werd gedanst. Sindsdien volgden de voorstellingen Touch Me en Almost Alive, waarmee ze haar naam als groot talent bevestigt. Hoewel That’s it niet meer wordt gespeeld, zal in DansClick een speciale extract te zien zijn. Sabine werd in 2017 genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en ontving een subsidie in de Nieuwe Makersregeling waarmee zij zich de komende twee jaar onder de vleugels van DansBrabant verder ontwikkelt.

BNG Bank Dansprijs
Het BNG Cultuurfonds en Korzo producties hebben de handen ineen geslagen om bijzonder getalenteerde makers met (inter)nationale potentie te ondersteunen op hun weg naar de volgende fase in hun carrière. Nu de Nederlandse productiehuizen waar jonge makers aan de slag kunnen het moeilijk hebben, willen Korzo en het BNG Cultuurfonds zorg dragen voor de continuïteit in de ontwikkeling van excellente jonge makers. De prijs wordt toegekend door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van dans- en theaterjournaliste Annette Embrechts. De andere juryleden zijn Ingrid Melman, dansprogrammeur van Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort; Heleen Volman, artistiek leider van DansBrabant; Stacz Wilhelm, hoofd productie van Korzo en programmeur van de dansserie All there is, en Mat Meijs, secretaris en bestuurslid van het BNG Cultuurfonds.

Info
Toneelschuur Haarlem
Dinsdag 24 april, 20.30 uur
Tickets: toneelschuur.nl | 023-5173910