Digitaal Sterk! inspireert minder digitaal vaardigen

Digitaal Sterk! wil 55+ die minder digitaal vaardig zijn inspireren en verleiden tot meer gebruik van internet en sociale media

0

Digitaal Sterk! maakt mensen bewust van hoe handig het is om te kunnen zoeken op internet en vooral vinden wat je nodig hebt om een leuker en makkelijker leven te leiden.

Denk aan het bekijken van de vakantiefoto’s van je (klein)kinderen of vrienden op sociale media of het zoeken van lekkere recepten tot aan het betalen van rekeningen. Met als doel dat mensen zelfstandig(er) blijven en meer contact hebben met hun omgeving.

Natuurlijk groeit het aantal mensen dat digitaal vaardig is. Toch zijn er nog mensen die niet zelfstandig met de computer over weg kunnen. Daarom richt Digitaal Sterk! zich op 55+.

Digitaal Sterk! werkt samen met vrijwilligers aan het digitaal vaardig maken van een groep mensen die dat nog niet is. Om de vrijwilligers die tot nu toe een bijdrage hebben geleverd te bedanken, en hen verder wegwijs te maken in de digitale wereld en om de nieuwe plannen te presenteren is er maandag 16 april een bijeenkomst in de Ringvaart aan de Floris van Adrichemlaan. Deze bijeenkomst biedt een schat aan informatie en inspiratie. Zoals workshops van Stichting Lezen en Schrijven en de Compaan. Na afloop is er een heerlijke maaltijd en een leuke verrassing voor de deelnemers.

Wie interesse heeft in deze bijeenkomst kan zich aanmelden bij Irma Hoorn, ihoorn@dock.nl.

Digitaal Sterk! is de opvolger van het Digitaal Perron. Digitaal Sterk! is een samenwerking van DOCK, Haarlem Effect, Pluspunt Zandvoort en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in opdracht van de gemeente Haarlem. Digitaal Sterk! wil 55+ verleiden en inspireren tot digitaal vaardig(er) worden.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)