Ontwaken uit de winterslaap op Leyduin

Geniet van het voorjaar tijdens deze avondwandeling bij Vogelenzang

0

Het is maart en de amfibieën krijgen het voorjaar in de kop en worden weer actiever. Wandel zondag 24 maart samen met boswachter Jeroen Engelhart van Landschap Noord-Holland op buitenplaats Leyduin en ga op zoek naar kikkers, padden en salamanders.

Amfibieën zijn wonderlijke dieren die soms op het water en dan weer op het land leven. In de koude periode gaan ze in winterslaap. Nu de temperatuur weer stijgt worden ze actief. Ze zoeken het water op waar ze zijn geboren. Daar paren ze en kunnen we het resultaat in het water terugvinden, de paddensnoeren en het kikkerdril. De boswachter weet er alles van.

Tijdens deze sfeervolle avondwandeling proef je nog de grandeur van vroeger, toen deze buitenplaats alleen voor de rijken was. Nu is iedereen er welkom voor een heerlijke wandeling.

Deze excursie is ook heel leuk voor kinderen.

Info
Zin om mee te gaan? Meld je aan op www.gaatumee.nl
Wanneer: vrijdag 24 maart 2019 van 20:00 tot 21:00 uur.
Vertrekpunt: Parkeerterrein buitenplaats Leyduin, Woestduinweg 4, 2114 BG Vogelenzang

Advertentie