KLAAR#2: zoektocht naar de essentie

0

Van 30 maart tot en met 28 april is de tentoonstelling ‘KLAAR#2’ te zien in De Vishal. De tien deelnemers hebben allemaal hun eigen filosofie en medium. Het is een zoektocht naar de essentie, dat resulteert in heldere, abstract geometrische beeldtaal. Vrijdag 29 maart om 17.00 uur zal schrijfster en beeldend kunstenaar Jannie Regnerus de opening verrichten.

Als je doorgaat tot de essentie weet je precies wanneer je klaar bent. En klaar staat voor helder’.

Deze expositie wordt gekenmerkt door experimenten met verschillende media en diversiteit in materiaalkeuzes. Zo werkt Matthew Allen met grafietpoeder op linnen, Tanya Long met cameraloze foto’s en Femke Dekkers schildert binnen het kader van de camera om er vervolgens een foto van te maken. Yumika Yoneda heeft speciaal voor De Vishal een samengesteld werk ontworpen bestaande uit 29 beelden en Roland Schimmel maakt op de grote achterwand van De Vishal een muurschildering waarin ons waarnemingsvermogen een grote rol speelt.

Deelnemende kunstenaars: Matthew Allen (NZ, grafiet op doek), Femke Dekkers (kleine foto’s), Tanya Long (USA, cameraloze foto’s), Marius Lut (diverse materialen), Nora Papp (CH, video), Louis Reith (foto’s/collages), Roland Schimmel (muurschildering), Tonneke Sengers (muurobjecten), Frans Vendel (schilderijen), Yumiko Yoneda (JP, beelden).

In de Kleine Zaal van De Vishal is van 30 maart tot en met 28 april het werk ‘Waarvan heb ik nooit genoeg?’ te zien van Angela Bogaard en Sylvia Hubers.

De Vishal
De Vishal – ruimte voor beeldende kunst in Haarlem – is met circa 150 aangesloten leden de grootste kunstenaarsvereniging van Haarlem en biedt alle aangesloten professioneel werkende kunstenaars een voor Haarlem uniek podium.