Haarlem Jamborette start de machines

0

Op 28 juli 2019 start de dertiende editie van de Haarlem Jamborette: een internationaal Scoutingkamp dat plaats vindt in recreatiegebied Spaarnwoude, tussen Haarlem en Amsterdam. Tien dagen lang kamperen hier ruim 3.500 scouts van 10 tot en met 17 jaar uit 33 verschillende landen. Hiermee is de Haarlem Jamborette het grootste Scoutingzomerkamp in Nederland deze zomer.

De Jamborette wordt eens in de vier jaar gehouden en het kampthema is deze keer ‘Jamborette in Motion: Gear up for Adventure’. De scouts zijn verdeeld in vier subkampen, die elk een eigen tijdreiziger hebben. Gedurende het kamp helpen de scouts hun tijdreiziger om ‘kinetics’ te verzamelen en hun tijdreiziger te helpen terug te reizen in de tijdcapsule naar het decennium waar hij/zij vandaan komt.

Opening
De deelnemers maken voor het eerst kennis met hun tijdreiziger op zondagavond 28 juli. Dan is de kick-off van het kamp met alle deelnemers uit onder andere Australië, Brazilië en Taiwan en de 500 vrijwillige medewerkers.

Activiteiten
Na de opening is het kamp officieel begonnen en kunnen de deelnemers genieten van een vol programma met activiteiten die variëren van sportieve, creatieve en typische Scoutingactiviteiten rond het kampterrein tot excursies naar de Hollandse hoofdsteden en een pretpark. Buiten het programma om kunnen de scouts elkaar ontmoeten in het café waar elke dag entertainment is, bij een kampvuur of tijdens de openluchtdisco.

Open dag
Voor iedereen die een kijkje wil komen nemen, houdt de Haarlem Jamborette open dag op zondag 4 augustus van 14:00 tot 17:00 uur. Voor de toegangsprijs van 5 euro per persoon ontvangen de bezoekers een informatiekrantje, een Jamborette-mok en een consumptie. De entree van het terrein bevindt zich in deelgebied Houtrak, aan de Zuiderweg 1 in Halfweg.

- Advertentie -
Vorig artikelAutobrand Marnixstraat
Volgend artikelSurvivalavontuur met de boswachter
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.