Expositie “Kijken met je voeten”

0

In Fotogalerie De Gang is vanaf 31 augustus de expositie ‘Kijken met je voeten’ van fotograaf Roswitha de Boer te zien. Deze expositie is geopend t/m 17 november 2019. Adres: Grote Houtstraat 43, Haarlem.

Nergens ter wereld vind je een landschap dat zo snel van karakter wisselt als de route tussen Haarlem, Leiden en Den Haag. Deze weg vormt een onderdeel van de aloude pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Afgelopen Pinksteren liepen zo’n tachtig pelgrims door dit unieke landschap en zij lieten zich door de blik vanuit hun voeten inspireren. Roswitha de Boer portretteerde hen. Zij ving zowel het unieke landschap als de ontwapenende blik van de lopers met haar lens.

De opening zal op vrijdag 30 augustus om 20.00 uur plaatsvinden in de kerkzaal van de Doopsgezinde kerk, ingang Frankestraat 24. Fotograaf Roswitha de Boer zal dan geïnterviewd worden door Joep Stassen. Verder geeft Enrieke Damen haar reflectie op de ervaringen tijdens het wandelen. Enrieke was deelnemer aan de Pinkster-pelgrimsreis en is promovenda bij de Protestantse Theologische Universiteit Groningen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door pianist Youri van Ingen. Aansluitend kunt u de foto’s bekijken.

Informatie over ‘Fotogalerie De Gang’
Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de Doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk. Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van de Doopsgezinde Gemeente.

Info
Openingstijden: Maandag 12.00 – 17.00 uur; dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 17.30 uur; zaterdag 10.00 – 17.00 uur; zondag 12.00 – 17.00 uur.

De Gang is gratis toegankelijk en voor meer informatie kunt u terecht op www.fotogaleriedegang.nl.

Voor meer informatie over de fotograaf zie: www.roswithafotografie.nl.