Expositie “De ark van de kikkers” in Fotogalerie De Gang

0

In Fotogalerie De Gang is vanaf 15 december de expositie ‘De ark van de kikkers’ van fotograaf Peter Lipton te zien. Deze expositie is geopend t/m 22 maart 2020. Adres: Grote Houtstraat 43, Haarlem.

In Ecuador fotografeerde Peter Lipton tientallen kikkers die verblijven in de zogenaamde ‘balso de los sapos’, ‘de ark van de kikkers’. De amfibieën zijn daar om hen voor het uitsterven te behoeden. Bedreigingen zijn onder andere ziektes, schimmelinfecties en de klimaatveranderingen. De selectie van de kikkers, die met de camera zijn vastgelegd, is gebaseerd op hun mooie en/of bijzondere uiterlijk of op de zeldzaamheid van de soort. De fotograaf wil met deze foto’s het visuele spektakel van de kwetsbare wereld om ons zichtbaar maken.

De opening zal op zaterdag 14 december om 16.00 uur plaatsvinden in Fotogalerie De Gang, ingang Grote Houtstraat 43. Fotograaf Peter Lipton zal dan geïnterviewd worden. Verder houdt Gemma Venhuizen, biologe en wetenschapsredacteur van het NRC, een inleiding. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door ‘Carolan’s Brew’.

Informatie over ‘Fotogalerie De Gang’
Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de Doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk. Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat.

Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van de Doopsgezinde Gemeente.

Openingstijden: Maandag 12.00 – 17.00 uur; dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 17.30 uur; zaterdag 10.00 – 17.00 uur; zondag 12.00 – 17.00 uur.
De Gang is gratis toegankelijk en voor meer informatie kunt u terecht op www.fotogaleriedegang.nl.

Wij zijn ook op Facebook en Twitter te vinden. Bezoek onze pagina op www.facebook.com/FotogalerieDeGang of volg ons op https://twitter.com/FotogalerieGang.

Voor meer informatie over de fotograaf zie: https://www.peterlipton.nl/.

Advertentie