Egelopvang Haarlem en Omstreken: help de egels

3

Echt Hollands om te klagen over het weer, maar deze lange droge en warme periode maakt het leven van de egels erg moeilijk. Er is weinig water te vinden en veel te weinig eten. Regenwormen, slakken en insecten verstoppen zich in de droogte.

Help uw buurtegel door een lage schaal water in uw tuin te zetten, daar profiteren ook andere tuinbewoners van. Tevens kunt u wat bijvoeren met egelvoer en/of kattenbrokjes.

Let op met vijvers en zwembaden met steile kanten, door dorst gedreven kunnen er egels in terecht komen die er dan niet meer uit kunnen en verdrinken. Maak een trappetje van kippengaas, dek het zwembad goed af s ’nachts, allemaal kleine dingetjes die erg veel voor de egels betekenen.

Egelopvang Haarlem en Omstreken.

Advertentie

3 REACTIES

Comments are closed.