Sociaal debat Haarlem met Jos Wienen

0

Op woensdag 12 mei om 20.00 uur is in de Pletterij een groot debat over een meer duurzame en rechtvaardige wereld. Gasten zijn onder anderen oud-minister Joris Voorhoeve, burgemeester van Haarlem Jos Wienen, ondernemer Maurits Groen en Maresa Oosterman, voorzitter SDG Nederland. Het debat begint om 20 uur en is live online te volgen.

Centraal staat het streven naar een wereld zonder honger, armoede, onrecht en met oog voor milieu, gelijkheid in rechten en waarden, en welvaart voor iedereen. Daartoe heeft de Verenigde Naties een zeventiental doelen opgesteld: Sustainable Development Goals, SDG’s.

SDG Nederland houdt een campagne om deze doelen opgenomen te krijgen in het nieuwe regeerakkoord. Ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, VNG, voert actie om de gemeentes ertoe te bewegen deze doelen na te streven.

In het debat draait het om de vraag of deze doelen een leidraad kunnen en moeten zijn voor de toekomstige regering en in hoeverre de gemeente Haarlem deze doelen moet ondersteunen. Vele Nederlandse gemeenten gingen Haarlem daarin al voor.

Het debat wordt gestreamd en is gratis te volgen via de website, YouTube-kanaal en FaceBook- pagina van de Pletterij. Kijkers kunnen via de chat vragen stellen aan de sprekers. Gespreksleider is Liesbeth Hanekroot.


 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelHaarlem Marketing inspireert bewoners en bezoekers door streekproducenten te verbinden in Haarlemse fietsroute
Volgend artikelSeniorWeb Haarlem houdt presentatie over de browser Edge
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.