Groene initiatieven uit de regio openen SUPmission seizoen 2021

0

Op vrijdag 7 mei klimt er een groep enthousiaste Haarlemmers op de SUP om mee te doen met de eerste maandelijkse SUPmission#01 van dit seizoen. De deelnemers worden vergezeld door een flink aantal vertegenwoordigers van zwerfafvalinitiatieven uit de regio: De Pinguin, De Opruimtrutjes, Spaarnelanden, Monka Box, Koning Koos Broekhof, The Great Bubble Barier, Earth Label, NO More Plastic, Bob the Plogdog, Paul Wayeoflife en Juttersgeluk.

Deze initiatieven gaan hun krachten bundelen om elkaar bij verschillende events te versterken en zo meer impact in de toekomst te kunnen maken. Na een inspirerend openingswoord van de oprichters van De Pinguin kunnen de aanwezige SUPpers, afvalprikkers en botenvaarders beginnen met hun schoonmaakactie.

Het doel van SUPmission is tweeledig: het schoonmaken van de Haarlemse wateren en kades én het afvalprobleem aan de kaak stellen bij de inwoners van Haarlem. Kasper Stokman (medeoprichter van SUPmission): “Het afvalprobleem en daarmee de plastic soep wordt steeds groter. We willen met SUPmission awareness creëren en mensen activeren zelf iets aan het afvalprobleem te doen. In hun eigen omgeving en dus ook door mee te gaan op SUPmission. Daarnaast is het natuurlijk heel erg leuk om dit met elkaar te doen en ook nog eens heel sportief!

Vorig seizoen hebben de deelnemers aan de totaal 8 SUPmissions ruim 7 kliko’s afval bij elkaar verzameld. SUPmission heeft al heel veel mensen geïnspireerd en het is opvallend en bemoedigend om te zien dat er ook veel kinderen en jongeren zijn die zich willen inzetten voor een schone stad. Inmiddels is SUPmission een samenwerking aangegaan met de Haarlemse SUP-school Kiteflow. Hierdoor kunnen deelnemers zonder SUP op de startlocatie een SUP huren.

De organisatie zorgt voor een heus SUPmission-shirt, afvalprikstokken en kratjes om het afval in te verzamelen. Mensen die niet willen SUPpen of varen kunnen met de afvalprikkers de kades schoonmaken. Na afloop wordt al het afval verzameld en naar een stortbak van Spaarnelanden gebracht. Tijdens SUPmission#01 wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen die er van kracht zijn. Bij heel slecht weer wordt SUPmission#01 uitgesteld naar een nader te bepalen datum.

Info
Datum: vrijdag 7 mei
Tijd: 19.00 tot 21.00 uur
Start locatie: Achter het Dolhuys, Schotersingel 2 in Haarlem.

SUPmission#01 is vol, aanmelden is niet meer mogelijk.
SUPmission#02 is op vrijdag 4 juni.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelHerbruikbaar zand voor EK Zandsculpturen in Zandvoort
Volgend artikelStart Nationale Diabetes Challenge Haarlem
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.