Per 1 oktober aanstaande gaat Ivo van Schaik, voorzitter raad van bestuur, het Spaarne Gasthuis verlaten. Hij is per die datum benoemd als CEO van Sanquin Bloedvoorziening. Het Spaarne Gasthuis zal met het aangekondigde vertrek van Ivo van Schaik afscheid nemen van een bevlogen en betrokken bestuursvoorzitter, die de afgelopen 5 jaar vanuit een heldere en vooruitstrevende visie sturing en kleur heeft gegeven aan het Spaarne Gasthuis.

Ivo van Schaik: “Het Spaarne Gasthuis is een prachtig ziekenhuis waar vakkundige en enthousiaste mensen iedere dag weer keihard werken om het verschil te maken voor onze patiënten, voor onze opleidingen, in het onderzoek en voor elkaar. Met veel plezier heb ik samen met mijn collega leden van de raad van bestuur gewerkt aan het toekomstbestendig maken van het Spaarne Gasthuis. Die reis is niet af, maar de richting is wel glashelder. Nu er een stevig strategisch fundament ligt, is het voor mij een mooi moment om het over te dragen aan een opvolger.

Bernt Schneiders, voorzitter RvT: “Wij zijn Ivo van Schaik erg dankbaar voor zijn inzet voor het Spaarne Gasthuis gedurende de afgelopen vijf jaar. Tijdens de coronaperiode heeft ons ziekenhuis een cruciale rol gespeeld in de gezondheidszorg voor de inwoners van Haarlem, de Haarlemmermeer en de rest van onze regio. Het ziekenhuis heeft onder Ivo van Schaiks uitstekende leiding een fantastische prestatie geleverd. Zonder dat andere belangrijke projecten werden stilgelegd. Zo heeft Ivo onder andere veel energie gestoken in de nieuwbouwplannen voor onze Haarlemse vestiging.”

De raad van toezicht is gestart met de werving en selectie van een voorzitter raad van bestuur.

 

 

 

- Advertentie -