Theatervoorstelling voor alle niet-normalen in Haarlem

0

tgECHO breekt lans voor het absurde en het waanzinnige februari 2017

Het jonge Arnhemse theatergezelschap tgECHO gaat door het land met de nieuwe, komische theatervoorstelling over onze geestelijke gesteldheid: BURGERLIJKE SCHEMERING. In een tijd waarin iedereen bijzonder en uniek probeert te zijn en onze premier juist tienmaal in 1 brief oproept vooral ‘normaal’ te doen, vallen de werkelijk andersdenkenden en andersdoeners buiten de boot. Met Burgerlijke Schemering breekt tgECHO een lans voor het absurde en het waanzinnige. ‘Ik gebruikte al een week de scheurkalender als wc-papier en liep dus een paar maanden voor op de dagen. Tijd is relatief. Maar niet kussenzacht.

In een tijd waarin iedereen bijzonder en uniek probeert te zijn, vallen de werkelijk andersdenkenden en andersdoeners buiten de boot. Met Burgerlijke Schemering breekt tgECHO een lans voor het absurde en het waanzinnige. Want wie bepaalt wat normaal is? En wat is dat “normaal zijn”?

Bestaan er wel normale mensen?
In Burgerlijke Schemering leven twee vrouwen en een man in een eigen universum. Samen bepalen ze ‘de norm’. Ze willen erbij horen, maar tegelijkertijd uitzonderlijk zijn. Ze houden vast aan wat normaal gevonden wordt. Maar dan verschuift de norm… Een voorstelling over datgene wat het daglicht niet verdragen kan, maar te mooi is voor de duisternis.

Op woensdag 15 maart te zien om 20.00 uur in Toneelschuur, Haarlem.

tgECHO
tgECHO is een Arnhems toneelgezelschap en bestaat uit theatermakers Anna Schoen en Lotte Dunselman. Met beeldend, fysiek, nieuw-Nederlands teksttheater waarin vorm en humor een grote rol spelen en met voorstellingen als BOTTEN, STEL JE BENT EEN KOE en TUSSENTIJD heeft tgECHO een eigen plek in het Nederlands theaterlandschap weten te veroveren.

Aan BURGERLIJKE SCHEMERING werken mee:
tekst: Jibbe Willems regie: Bram Coopmans spel: Ian Bok, Lotte Dunselman en Anna Schoen concept vormgeving: Suze May Sho en Sascha van Riel decor en licht: Sascha van Riel kostuum: Jessica Helbach muziek: Jaap van Keulen dramaturgie: Alinde Hoeksma zakelijke leiding: Esther Dikkers publiciteit: Dirk Verhoeven productie: Clare Dowling beeld: Miek Uittenhout grafische vormgeving: Lieveke op ten Berg met dank aan: Toneelgroep Oostpool, Sandra Holleman, Bert Hadders en Raoul Copier

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)