Haiku’s dichten op het Landje van De Boer in Overveen

De Bibliotheek op locatie

0

Laat je onder de bloeiende appelbomen van het Landje van De Boer (Bloemendaalseweg 183) in Overveen inspireren tot je eigen haiku. Op zondag 28 april, tijdens de vrije inloop van 15:00 – 16:30 uur, kun je ervaren wat het ontbottende voorjaar losmaakt in jouw eigen dichtader. Er is dichterlijke begeleiding aanwezig, om te stimuleren en te inspireren. En natuurlijk zijn er bloemlezingen en dichtbundels om de haiku-spirit te leren kennen.

Dichten is hot. Een haiku is een dichtkunstvorm, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. Op een speelse manier zelf haiku’s maken leert je veel over ritme, vorm en inhoud. Als je het eenmaal onder de knie hebt, kan het zelfs verslavend zijn.

Bloesem in het voorjaar geldt in Japan, de bakermat van het haiku-gedicht, als het ultieme symbool van kortstondige schoonheid. Natuurlijk is het ook dit voorjaar niet te voorspellen wanneer de fruitbomen in bloei staan. Vast staat dat op zondag 28 april op het Landje van De Boer in Overveen van genoeg voorjaarsschoon valt te genieten om de dichtader te openen. Met of zonder kersenbloesem!
Meer informatie via: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Info
Zondag 28 april | 15:00 – 16:30 uur
Landje van De Boer, Bloemendaalseweg 18 in Overveen
De toegang is gratis. Reserveer je gratis kaartje online via https://landjevandeboer.nl/agenda/.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)