Freek en Hella de Jonge schenken €25.000 aan Stadsschouwburg Haarlem

5

Op 20 juni 2019 vierde cabaretier Freek de Jonge zijn vijftigjarig podiumjubileum in de Haarlemse Stadsschouwburg. Deze schouwburg is de plek waar Freek de Jonge samen met Bram Vermeulen met het avondvullende cabaretprogramma Neerlands Hoop in 1969 in première ging. Vijftig jaar geleden kregen zij deze kans van toenmalig directeur Peter Lohr.

Het podiumjubileum is voor Freek aanleiding voor een schenking aan de Stadsschouwburg die dit jaar haar honderdste jubileum viert. Freek en Hella de Jonge schenken de Stadsschouwburg een bedrag van €25.000 om eens in de vijf jaar op 20 juni in Haarlem een Neerlands Hoop dag te organiseren.

De Neerlands Hoop dag zal in het teken staan van Nederlands cabaret, talentontwikkeling, talentscouting en het werk van Neerlands Hoop. Directeur Jaap Lampe is zeer vereerd met deze gift. Het bedrag werd door Freek na afloop van de uitverkochte voorstelling Neerlands Hoop, op het podium overhandigd aan Jaap Lampe. De directie van de Stadsschouwburg zal in nauwe samenspraak met Freek de Jonge de eerste Neerlands Hoop dag op 20 juni 2024 gaan vormgeven.

Advertentie

5 REACTIES

    • Maarten Buma Die uitspraken waren wel naar aanleiding van die onvergeeflijke kopstoot in zijn laatste wedstrijd #altijdhetheleverhaalvertellen!😁

Comments are closed.