Poëzie bij Athenaeum Boekhandel Haarlem

0

Van 30 januari t/m 5 februari vindt de Poëzieweek plaats. Bij Athenaeum Haarlem doen we hier uiteraard aan mee. Bij aankoop van een poëziebundel krijgt u het Poëziegeschenk cadeau.

Het thema is dit jaar: De toekomst is nu. Maar er is meer (!), want poëzie dient niet alleen gelezen te worden, maar ook te worden gehoord. Daarom organiseren we op zondag 2 februari om 15.00 uur in de winkel een evenement met dichters uit het verleden, het heden maar vooral ook uit de toekomst. Met Anne-Fleur van der Heiden, Lucas Hirsch en Joni Zwart.

Over de auteurs

Joni Zwart is coach, vertaalster en organisator van evenementen. Zij stelde een bloemlezing van de mooiste gedichten van Herman Gorter samen: Zie je ik wou graag zijn jou. Ze komt vertellen hoe een bloemlezer te werk gaat, wat de valkuilen zijn en waarom het werk van Gorter nog altijd actueel en toekomstbestendig is.

Lucas Hirsch is dichter en romanschrijver. Bij uitgeverij De Arbeiderspers verschenen vier poëziebundels van zijn hand, zijn roman verscheen bij In De Knipscheer. Elf februari verschijnt zijn nieuwe bundel Wu Wei eet een ei. Op 2 februari leest hij een exclusief voorproefje voor uit deze bundel die het resultaat van jaren zelfonderzoek is.

Nadat ze in 2018 debuteerde als romanschrijver debuteert Anne-Fleur van der Heiden in 2020 opnieuw, maar nu als dichter. Ze leest voor uit het dan net verschenen Zaailingen en zal met boekverkoper Robert Schuit in gesprek gaan over haar werk.

Info
Datum: Zondag 2 februari 2020
Aanvang: 15.00 uur
Locatie: Atheaeum Boekhandel Haarlem, Gedempte Oude Gracht 70, Haarlem
Toegang: Gratis. Aanmelden via haarlem@athenaeum.nl wordt zeer op prijs gesteld.

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie