Michel Rog beoogd opvolger Merijn Snoek als wethouder in Haarlem

0

Michel Rog wordt door het CDA voorgedragen als opvolger van Merijn Snoek, wethouder Financiën, Sport en Openbare Ruimte in Haarlem. Snoek heeft na 6 jaar wethouderschap, vorige week zijn vertrek aangekondigd. Rog is momenteel zijn tweede termijn als Tweede Kamerlid aan het afronden.

Rog is 47 jaar en woont samen met zijn vrouw en twee zoons in Haarlem. Hij is zeer gemotiveerd om een bijdrage aan het bestuur van zijn woonplaats te leveren: “Haarlem is een prachtige stad met een gemoedelijk karakter. Ik vind het een geweldige eer voorgedragen te worden om mijn bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst voor Haarlem en Spaarndam. Ik zie er naar uit mij in deze ongewone tijden vast te bijten in de uitdagende portefeuille Financiën, Sport en Openbare Ruimte en de inwoners, verenigingen en bedrijven in Haarlem en Spaarndam van dienst te zijn.

Afdelingsvoorzitter Nanne Wams is blij dat het CDA zo snel een vervanger kan presenteren: “Michel is een ervaren politicus en bestuurder en woont nu 9 jaar in onze stad. Hij heeft een stijl en visie die erg goed past bij ‘de Haarlemse maat’ waar onze partij voor staat.

Interim-fractievoorzitter Ron Dreijer: “We kennen Michel als een betrokken politicus. We hebben dan ook alle vertrouwen in hem als onze nieuwe wethouder. Ik kijk uit naar de samenwerking!

- Advertentie -