Petossi takes over Bar & Kitchen Zocher

0

Het zijn moeilijke tijden, maar vooral ook voor de horeca! In plaats van de kop laten hangen geeft dit juist ruimte voor creativiteit en nieuwe initiatieven. Op deze manier maakt de Haarlemse Horeca er op dit moment het beste van en komen er verschillende onverwachte samenwerkingen tot stand. Zo ook de samenwerking tussen restaurant Petossi en Bar & Kitchen Zocher, het restaurant van Carlton Square Haarlem. Dit geeft de kans aan mensen om ook in deze vreemde tijden even lekker te genieten. Want waar hebben mensen nu behoefte aan? Gezelligheid, lekker eten en lekker drinken!

Bar & Kitchen Zocher is één van de weinige plekken in Haarlem die wel nog open is voor gasten aangezien het onderdeel is van het Carlton Square Hotel. Reden van deze uitzondering is dat hotels hun overnachtende gasten moeten kunnen voorzien van een maaltijd en drankjes, dus de enige voorwaarde is dan wel dat de gast ook overnacht in het hotel. Een luxe die Petossi als zelfstandig restaurant niet heeft, en daarom slaan zij de handen ineen.

Petossi en Bar & Kitchen Zocher klinkt misschien niet direct als een logische samenwerking, maar er is wel degelijk iets wat beide bindt. Beide restaurants zijn aangesloten bij Dutch Cuisine. Tegenwoordig is het al snel normaal om een hoop producten van ver weg te halen, maar Bart van Berkel en Bastiaan Koenders, chef’s van beide restaurants, zijn beide van mening dat dit zonde is! Er is zo veel lekkers, unieks en verrassends te vinden in Nederland, dat het zonde is om altijd alles maar ver weg te zoeken. Door het aansluiten bij Dutch Cuisine committeren beide restaurants zich aan het initiatief om zo veel mogelijk van deze lokale, Nederlandse en seizoen producten te gebruiken.

Chef Bart van Berkel werd bekend door zijn winst bij het programma Masterchef en heeft sindsdien naast het schrijven van een eigen kookboek vooral zijn tijd gestopt in het openen van zijn restaurant: Petossi. Hij is in de leer geweest bij verschillende topchefs in sterrenrestaurants in Nederland, België en Frankrijk. Bart heeft zijn ervaring opgedaan tijdens zijn wereldreis & culinaire tour. Hij kookt dan ook graag met wereldse smaken maar met lokale en seizoengebonden producten.

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 november slaan de restaurants de handen in één en neemt Petossi de keuken van Bar & Kitchen Zocher over. Voor €.159 per persoon kunnen gasten zorgeloos komen genieten van een volledig verzorgd arrangement inclusief ontvangst met een glas Cava, 6 gangen Dutch Cuisine truffel menu, wijn en drank arrangement, koffie of thee, tafelwater en een overnachting in één van de comfortabele kamers van het Carlton Square Haarlem. Het arrangement is te boeken via de website van het Carlton Square. De truffel maakt het menu feestelijk en bijzonder, maar zeker ook de Nederlandse producten zullen centraal staan in dit menu.

- Advertentie -
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)