Tentoonstelling Lucas Hoeben featuring Eva Pel bij Galerie KRUIS-WEG68

0

Het samenwerkingsverband Lucas Hoeben [Karla Hoeben en Martijn Lucas Smit] ontwikkelde voor galerie Kruis-Weg68 een tentoonstellingsconcept Peggy, Johannes & Seth. Lucas Hoeben heeft zich verdiept in de geschiedenis van het pand KRUIS-WEG68 en stuitte daarbij op de befaamde kunsthandelaar J.H. De Bois.

De geschiedenis van Johannes De Bois ziet Lucas Hoeben als het startpunt van deze tentoonstelling die tegelijkertijd het tentoonstellen als onderwerp neemt. Daarmee wordt vanuit het lokale Haarlemse uitgezoomd naar een groter mondialer verband. Lucas Hoeben richt zich hierbij op Peggy Guggenheim en Seth Siegelaub

In de tentoonstelling Peggy, Johannes & Seth knoopt Lucas Hoeben de opeenvolgende historiën van deze drie markante kunsthandelaren aan elkaar, in een galerie-presentatie met nieuw werk, die tegelijkertijd de vorm aan zal nemen van een totaal-installatie. Lucas Hoeben roept daarbij de hulp in van collega-kunstenaar en artistic researcher Eva Pel, die een bijdrage zal leveren in de vorm van een aantal voor het project ontwikkelde werken.

De tentoonstelling Peggy, Johannes & Seth is een proloog van een langlopend project genaamd SPEAKING OF — , een project gebaseerd op de buitengewone nalatenschap van Seth Siegelaub.

Het project, waarbij enkele tientallen kunstenaars betrokken zijn, wordt georganiseerd door Lucas Hoeben en Eva Pel, en wordt in deze ontwikkelingsfase ondersteund door het Cultuurstimuleringsfonds Gemeente Haarlem en door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Tentoonstelling
Lucas Hoeben
featuring Eva Pel
Peggy, Johannes & Seth
van 16 april tot en met 15 mei 2021
OPENING VRIJDAG 16 april 2021
11.00 -18.00 uur
De tentoonstelling is op afspraak te bezoeken voor maximaal 2 personen tegelijk.

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelHet nieuwe boek van Janine Woudstra uit Haarlem is verschenen: Draak en Mus
Volgend artikelHaarlemse keuken Easy Kitchen binnenkort live
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.