Caprera, Patronaat & Filmschuur presenteren met Cinema Caprera maar liefst vier avonden lang muziekfilms. Een bijzondere kijkervaring met nieuwe films (waarvan een Nederlandse voorpremière), geselecteerd door de programmeurs van de drie instellingen. Na de succesvolle samenwerking van het afgelopen jaar besloten de drie instellingen om in 2021 uit te pakken met vier avonden films onder de sterren.

Het duo Clean Pete is tijdens het filmfestival artist in residence. Ze brengen iedere avond een uniek en passend muzikaal programma bij de film die wordt vertoond. Hiervoor vestigt Clean Pete zich vier dagen in Bloemendaal. Ze kijken de films alvast vooruit, en stellen een setlist samen die losjes is gebaseerd op het repertoire van de hoofdpersoon of filmartiest – dat kunnen covers zijn, maar ook inspiratie uit een andere hoek, of een persoonlijke ervaring die ze graag delen met het publiek. Na de muzikale introductie wordt de film vertoond op groot scherm.

 • 24 augustus 2021: Tina
  Tina Turner vertelt haar eigen verhaal vanaf het begin van haar carrière als de Queen of R&B tot haar uitverkochte stadionconcerten in de jaren 80. Met nooit eerder vertoonde beelden, audiotapes en persoonlijke foto’s uit het leven van Tina Turner.
 • 25 augustus 2021: Summer of Soul
  In de zomer van 1969 werd het Harlem Cultural Festival gefilmd met concertoptredens van o.a. B.B. King, Nina Simone, Sly & The Family Stone, Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder. Na die zomer zijn de beelden nooit meer gezien, tot nu. Deze documentaire van Questlove won zowel de Juryprijs als de Publieksprijs op het Sundance Filmfestival.
 • 26 augustus 2021: David Byrne’s American Utopia
  Het uitbundige concert American Utopia van David Byrne werd in 2019 op Broadway uitgevoerd. Hij werkte hiervoor met een nieuwe band en dansers uit de hele wereld. Spike Lee bracht het bijzondere theaterstuk naar het grote doek als een oproep om te verbinden, ongelijkheid te bestrijden en het leven te vieren.
 • 27 augustus 2021: Aline – The Voice of Love
  Regisseur en actrice Valérie Lemercier liet zich inspireren door het leven en de liefde van de Canadese superster Céline Dion. De film laat zien hoe een meisje uit Quebec, via het Eurovisie Songfestival, Titanic, Las Vegas en die ene grote liefde, uitgroeit tot één van de grootste sterren ter wereld.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelAllereerste Nationale Klimaatweek op 28 oktober van start
Volgend artikelBibliobussen van Hans Krol in het Kleinste museum van Haarlem
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.