Joshua Baumgarten coördinator aanloopcentrum Stem in de Stad

0

Dichter, muzikant en culturele aanjager Joshua Baumgarten is samen met Anita Brouwer de nieuwe coördinator van het aanloopcentrum van Stem in de Stad. In het aanloopcentrum op de Nieuwe Groenmarkt in Haarlem komen mensen om te praten en te luisteren. Baumgarten zocht na het sluiten van zijn winkel en culturele hotspot The Irrational Library naar een nieuwe, waardevolle bestemming in zijn leven. Stem in de Stad is de plek voor Haarlemmers die niet altijd gezien of gehoord worden.

Joshua Baumgarten kijkt ernaar uit om zijn steentje bij te dragen en de Haarlemmers die zich aan de rand van de samenleving bevinden een manier te geven om zich gezien en essentieel te voelen. Zo is hij deze zomer ook tourguide tijdens de georganiseerde audiotour door Haarlem ‘Stemmen in de Stad’.

Ontmoeten en verbinden zijn de sleutelwoorden van het aanloopcentrum. Naast het schenken van koffie en thee zijn er in het aanloopcentrum diverse activiteiten. Anita Brouwer richt zich onder andere op de afhaalmaaltijden. Net zoals Joshua Baumgarten heeft Anita Brouwer een veelzijdige achtergrond, zij was vrijwilligerscoördinator bij verpleegtehuizen in Haarlem en Zeist. Maar zij schrijft ook liedjes en ontwerpt interieurs.

Georganiseerde Audiotour deze zomer
Deze zomer organiseert Stem in de Stad georganiseerde audiotours langs een aantal bijzondere stoeptegels door de stad Haarlem waar verhalen van Haarlemmers te beluisteren zijn die de nodige tegenslagen hebben meegemaakt.

Een vrijwilliger van Stem in de Stad vertelt tijdens de rondwandeling over het werk, de bijzondere gasten van deze stichting en de actuele stand van zaken betreffende opvang en noodopvang voor de meest kwetsbare Haarlemmers. De rondwandeling wordt afgesloten met een kop koffie in het aanloopcentrum van Stem in de Stad op de Nieuwe Groenmarkt. De audiotour (max 10 personen per keer) is op woensdag, vrijdag en zaterdag om 14.00 uur. De kosten zijn € 9,50 per deelnemer. De tour duurt circa een uur. Boek de audiotour via www.stemindestad.nl

Stem in de Stad is opgericht door de bevlogen dominee Jurjen Beumer, hij creëerde een bruisende en veilige ontmoetingsplek voor kwetsbare Haarlemmers die het moeilijk hebben en die niet altijd gehoord of gezien worden. Stem in de Stad is al 25 jaar een gastvrije ontmoetingsplek in het hart van de stad die het christelijk oecumenische denken als bron hanteert. Stem in de Stad voert wekelijks met 12 medewerkers en 200 vrijwilligers een groot aantal projecten uit, variërend van schuldhulpverlening, begeleiding van mensen in psychische nood en hulp voor verslaafden en asielzoekers op hun tocht naar hun nieuwe bestaan. Jaarlijks vinden meer dan 1.000 Haarlemmers de weg naar Stem in de Stad.

Zie ook:

 

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelOptreden Grootste Band van Nederland naar 2022
Volgend artikelDe welgestelde bewoners van Huis Leyduin
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.