Van 12 maart tot en met 10 april is de tentoonstelling Octopus’s Garden te zien in de Vishal. Deze expositie vormt een tweeluik met Through the Bathroom Window uit 2021. Beide sluiten ze aan bij de ruimtelijke hoedanigheid van de Vishal, waar de grens tussen binnen en buiten fluïde is.

Vroeger werd hier zeevis verhandeld. Nu is het een plek voor de kunst. Kunstenaars hebben van oudsher met sepia gewerkt, gewonnen uit de inkt van de octopus en andere inktvissen.

Met Octopus’s Garden duiken we het water in; van het zomerse plezier in de badplaatsen die aan Haarlem grenzen, tot de oprukkende zee – met alle gevaren van dien.

Miek Zwamborn & Jo Frenken, David Veldhoen, Ronald Ruseler, Stance Oonk, Valerie van Leersum, Tuomas A. Laitinen, Harm van Ee, Alice Brasser, Marjolijn Boterenbrood en Laurence Aëgerter tonen werk in uiteenlopende disciplines: installaties, foto’s, gedichten, audiowerken, schilderijen, een video, collages, onderwaterdoeken, boeken en tekeningen.

De expositie bevat werk van Vishalleden uit de buurt en kunstenaars van ver(der) – van het Schotse eiland Mull, tot Helsinki, in Finland. Water houdt zich niet aan afbakeningen en om met Astrida Neimanis te spreken: We are all at sea.

Info
Curator: Renée Borgonjen
U bent van harte welkom op de opening: vrijdag 11 maart om 17.00 uur.

Finissage met artist talks: zondag 10 april om 15.30 uur.
Aanmelden via info@devishal.nl.

In de Kleine Zaal is in deze periode het werk ‘Still mountain, flowing river’ te zien van Marion Kieft.

 

 

 

- Advertentie -