“Gidsland” van Nathan Vecht gespeeld op 2 en 3 juli door de Haarlemsche Tooneel Club

Gidsland, vol herkenning en ongemak

0

Op 2 en 3 juli a.s. speelt Haarlemsche Tooneel Club de actuele komedie Gidsland van Nathan Vecht. Een voorstelling over een land, dat graag het goede voorbeeld geeft. De juiste normen en waarden hanteert. Niemand buiten sluit en waar ruimte is voor een eerlijk gesprek. Hebben we het over Nederland? Jazeker!

De spelers van de HTC zijn, onder de regie van Marcel Kragt, halverwege vorig jaar aan deze productie begonnen. Uiteraard met de bekende, verplichte pauze.

Het voelde wel raar, om zomaar te stoppen met repeteren. Maar toen we dit jaar weer begonnen, stond iedereen weer scherp op de vloer.” aldus speelster Ada Vinken, die dit jaar 50 jaar op de planken staat. “Ondanks alles wat er de afgelopen maanden is gebeurd in de wereld, is Gidsland nog steeds zeer actueel en willen we het graag aan ons publiek laten zien.”

In Gidsland is ons kabinet op een geheime locatie bijeen, voor crisisoverleg over een menswaardig asielbeleid. Een jonge, bevlogen presentatrice wil van de omroep, groen licht krijgen voor een nieuw, journalistiek programma en de bewoonster van een, door de aardbevingen getroffen, boerderij in Groningen vecht voor een schadevergoeding.

Een maand later treffen de drie elkaar in een live talkshow op televisie. De belangen, frustraties en wensen van de gasten botsen frontaal. Terwijl het hele land zich voor de buis verzamelt, storten ze hun hart uit in een uitzending die niemand had voorzien. Gidsland is een actuele komedie die Nederland een spiegel voorhoudt waarin ze zichzelf ziet en liever niet herkent, maar helaas…

Info
Een voorstelling om niet te missen!
Gidsland van Nathan Vecht

Spel: Janine Jansen-Vinke, Marloes Komin, Norbert Smol, Mirjam van Casteren, Annelies de Blaauw, Michiel de Lugt en Ada Vinken

Regie: Marcel Kragt

Regie-assistent: Harry Kuyper

Techniek: Liesbeth Veltman

Locatie: Theater De Luifel, Herenweg 96, Heemstede

Speeldata: zaterdag 2 juli 2022, aanvang 20.15 uur en zondag 3 juli 2022, aanvang 14,30 uur

RESERVEREN: www.haarlemschetooneelclub.nl

 

 

 

- Advertentie -